KAYBOLAN VERİLERİMİ NASIL GERİ GETİRİRİM???
Posted by
Mert Şener
on
12:08
with
2
comments
DESTEK İÇİN REKLAMA TIKLAMANIZI RİCA EDİYORUM...
Bu konu hepimizin başına sıklıkla gelebilecek bir durumdur.Şunu unutmayın bir bilgisayarda hiçbirşey tamamen silinmez!!! Siz öyle düşünebilir veya bilmiyor olabilirsiniz ama bu iş böyle.Çoğu zaman güzel gibi gelse de her zaman öyle olmayabilir:)İnsan nüfusuna bu kadar kolay ulaşabilen bir donanımı yapan kişiler,bunları çok önceden düşünmüşler emin olun.Sadede gel vb. gibi şeyleri dediğinizi duyar gibiyim.Ama herşeyi temelinden açıklamak istiyorum.Hep dediğim gibi sonuçta burası kişisel bir Blog...
MAC adresinden tutunda Cd room'un içindeki sayaca kadar herşey kayıt altındadır.Önemli olan bunları geri getirebilmek...(NOT:MAC adresi;bir donanımsal parçanın ismi,kimliğidir.)
Öncelikle geri getirmek istediğiniz verilere bir yere kadar müdahale edebilirsiniz.
1-Yazılımsal olarak.
2-Donanımsal olarak.
Şimdilik donanım kısmına değinmeyeceğim.Çünkü gerçekten dikkat ve ekipman isteyen bir iş ve çok zor bir iş.Öyle ki;Bu iş için veri kurtarma firmaları 100 $ dan aşağı işi yapmıyorlar ve "clean room" denilen tozsuz ortamda işlerini yapıyorlar.Bu arada HDD'nin içine hava girince direk çöp olur tamamen efsanedir benden söylemesi:)
Dilerseniz işin yazılımsal kısmına geçelim...Birçok geri getirme programı vs vs mevcut biliyorum,birçoğunun da linkini sizlere vereceğim.Fakat benim favorim olan,kullanımı basit ve etkili olan bir program olacak...
BAD COPY PRO
Bu program neler yapabilir?Bana göre en etkili olduğu kısım resim kurtarmadır...
# Hasar görmüş disklerden veri kurtarabilir.
# Erişilemez disk ya da CD'lerden veri kurtarabilir.
# Hatalı ya da hasarlı CD-ROM, CD-R, CD-RW'den veri kurtarabilir.
# Disket sürücü, CD-R, CD-RW'de kayıp dosyaları kurtarabilir.
# Bozuk, açılamayan, okunamayan dosyaları kurtarabilir.
# Diskette silinmiş dosyaları ya da hızlı biçimlendirilmiş disklerden veri kurtarabilir.
# Otomatik kurtarma işlemi yapabilir.
# Gelişmiş disket ya da CD kurtarma özelliği mevcut.
# Resimleri, uygulamaları, belgeler gibi tüm dosya türlerini kurtarmayı destekler.
# Dijital kameralarda depolanmış resimleri kurtarabilir.
Desteklediği türler: Compact Flash Card (CF), SmartMedia Card, Secure Digital Card (SD), Multi-Media Card (MMC), xD Picture Card (XD), MicroDrive, Sony Memory Stick (Duo, Pro).
Desteklediği okuma yolları: USB, seri Port, LPT port, FireWire, floppy sürücü, CD/DVD sürücü, PCMCIA.
Desteklediği dosya biçimleri: JPG, JPEG, TIF, PNG, BMP, GIF, Nikon .NEF, Canon .CRW, .CR2, Fuji RAF, Olympus .ORF, Sigma .X3F, Minolta .MRW , MOV, ASF, MPG, MP4 gibi.
# ZIP disklerden veri kurtarabilir. Iomega Zip disk, Jaz ya da MO disklerden veri kurtarabilir.
# UDF desteği. UDF biçimi olarak kaydedilen CD'lerden veri kurtarmayı destekler.
# Flash sürücülerden veri kurtarmayı destekler.
# USB flash drive, USB memory, JumpDrive, Pen Drive, Pocket Drive, Thumb Drive ve diğer USB flash depolama aygıtlarından veri kurtarabilir.
alıntıdır...
İNDİRME LİNKİ: http://dapalan.com/9002
Burada işimize yarayacak ilk 3 seçeneği ele alalım.
HDD'nin C veya D klasörünü taratacaksınız misal.Bilgisayarınız,dışarıdan taktığınız herhangi bir donanımsal parça için harf atar.(Flash bellek,HDD,Memory Card vs..)Burada onu seçiyoruz ve NEXT diyoruz.
Sonra START diyoruz.
Burada aramak istediğiniz sektör aralıklarını aramak için bir seçenek var.Sektör ne demektir önce bunu açıklayayım.Örneğin;1 sektör 512 byte'tır.Sizin HDD'niz 320 gb olsa düşünün kaç milyon sektörden oluşuyor.Ama HDD üreticileri bunun 20 gb sini yok sayar ortalama olarak.Bunun sebebi de yukarıda bahsettiğim yedekleme,bad sector olayları vs vs...Hatta format atarken 320 gb bir hdd yi 298 gb görmemizin sebebi de budur.
Her dosyanın,belgenin,resmin vs vs bir uzantısı vardır.Yani özelliği karakteri gibi düşünün.Geri getirmek istediğiniz RESİM mesela uzantısı jpeg veya png dir genellikle.
Aşağıda da bunlardan bahsediyor.Bahsettiğim uzantıyı bulmak için o belge,resim,video her ne ise üzerine sağ tık yapıp özellikler kısmından bulabilirsiniz.Ben en iyisi kendi yöntemimi anlatıyım:)
'Unmark all' seçeneğini tıklıyorum ve soldaki seçeneklerden neyi geri getirmek istiyorsam onu seçiyorum ve OK diyorum.Sonra program başlıyor.Bir kaç uzantı örneği veriyim bilmeyenler için...
Resim>> jpeg,png
Video>> mov,mp4,avi,mpeg
Office>> doc,xls
taramaya başlıyor...
Bittikten sonra veya dayanamayıp stop dedikten sonra:)kayıt etmemiz gereken yeri soruyor bize.Eğer C diskinizde yer varsa hiç uğraşmayın ve next diyin gelen yedekleri atsın...
Next dedikten sonra kurtarabildiğiniz veriler Yerel Disk (C:)> Program Files (x86)> Jufsoft> Bad Copy> Recovered bölümüne gelecektir...
İNDİRME LİNKİ:http://dapalan.com/9002
Her hangi bir sorunuz olursa ben her zaman buradayım...
DESTEK İÇİN REKLAMA TIKLAMANIZI RİCA EDİYORUM...
işlem sonunda kurtardıkları dosyaları görüntülemek için ücret talebi oluyor?
YanıtlaSilGülnur hanım indirdiğiniz dosya içindeki "Bad Copy serial.txt "dosyasındaki kodu aktif etmek için kullanmanız gereklidir.Bunun için: Programı açın sağ üstte sırasıyla HELP e tıklayın sonra ENTER REGİSTRİON sekmesine tıklayın ve kopyalamış olduğunuz serial i yapıştırıp ok tuşuna basın.Hepsi bu kadar program sonra aktif olacaktır...
Sil