ASUS A53S/K53SC GÖRÜNTÜ GELMİYOR veya DİREK START ALIYOR???

Posted by Mert Şener on 12:53 with No comments
 
                   DESTEK İÇİN REKLAMA TIKLAMANIZI RİCA EDİYORUM...

2 faklı model yazmış gibi gözükebilir başlıkta ama ikisi de aynı bilgisayara ait.Normalde Asus'ta driver ararken sitesinden her zaman ön tarafta yazan modelin sonuna bir harf daha eklenmiş olan,esas modeli üzerinden arama yapılır.Aslında bir alt modelinden arama yapılır.Atıyorum "N53S" modeli olsun.Bu modelin birçok alt modeli olduğu için driver ararken "N53SV" diye aratma yapılır atıyorum.Başlıkta da aynen öle esas modeli "A53S" iken alt modeli "K53SC" dir. Burada esas model ve alt modeli harf olarak faklı ama normalde bu şekilde değil.

    Aynı şey anakartın modeli içinde geçerlidir.Mesela bu laptobun anakart modeli "K53SV rev 3.1" dir.Birebir aynı olupta,anakart modeli rev 2.0,2.1,2.3 vs vs gibi modelleri vardır.İşte bizimde bios ile ilgilendiğimiz kısımda bu kartların versiyon numaralarıdır.

   Şarj aletini takar takmaz start alması veya görüntü gelmemesi "BIOS" yazılımından kaynaklanmaktadır.Normalde bir makine direk start alıyorsa;Bios pili yerinden çıkmış olabilir ya da bios pili 2.5 v altına düşmüştür.Bunların dışında giriş mosfetlerindeki kaçak veya onları kontrol eden "pwm" entegresinde sorun olabilir.


   Bu modellerde görüntü gelmemesi veya direk start alması kronik bir sorundur.

 Kısacası görüntü gelmiyorsa veya direk start alıyorsa cihazınız sorununuz:Yüzde 90 "BIOS"  yazılımındadır.






 Zaten bir Casper birde Asus...Birçok sorunu bios kaynaklı olmaktadır.Önce bios yazdıktan sonra diğer seçeneklere bakılmalıdır.

İŞTEN ANLAYANLAR İÇİN BIOS DUMP DOSYASI: http://dapalan.com/90ph


Not:Bu söylediklerimi herhangi bir sıvı teması,vurma,çarpma gibi eylemleri yok sayarak 
söylüyorum.

Kısacası olabilecek sorunlardan bahsettim.Bunların dışında olabilecek sorunlar için benimle iletişime geçmeniz yeterli olacaktır.Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışacağım.Esen kalın...






                                               DESTEK İÇİN REKLAMA TIKLAMANIZI RİCA EDİYORUM...